Trump eller Biden – er Bitcoin forberedt på et jordskjelv i det amerikanske valget?

Bra for klimaet. Bra for investeringen din. Xtrackers ESG ETFer.
De som inkluderer aksjer eller obligasjoner fra spesielt økologiske, sosiale og etiske selskaper i porteføljen, kan ha en målrettet innvirkning på miljø og samfunn og samtidig utnytte potensiell avkastning. Gjør pengene dine skikkelige for fremtiden Bitcoin Circuit – med Xtrackers ESG ETF-er. TENK ESG. TENK X.
drevet av finative

Bitcoin: et svart hull?

Bitcoin-prisen steg i været i forkant av det amerikanske valget og steg med massive 30 prosent i oktober. I løpet av kort tid nådde digitalt gull til og med høyder som investorer ikke har sett siden begynnelsen av 2018. Hva er konsekvensene av det amerikanske valget for Bitcoin?

Denne uken er det en geopolitisk hendelse på programmet som tradisjonelt har forårsaket uro i markedene og også Bitcoin.

Etter de turbulente månedene midt på året, kan ingen unngå aksjemarkedet. Handel med verdipapirer har alltid vært forbundet med ordrekostnader som reduserer din egen inntjening. Men det trenger ikke være lenger! Med justTRADE er det en ny leverandør for handel med verdipapirer, der hele fortjenesten forblir hos kunden.

I slutten av oktober registrerte de amerikanske aksjeindeksene den verste handelsuken siden starten på Corona-krasjen i mars. Til gjengjeld viste Bitcoin en tendens til å koble seg fra handelsgulvet og varslet samtidig et skarpt rally. Digital gull har økt i verdi med rundt $ 2000 de siste to ukene, opp 17 prosent. Resultatet var en generell bullish stemning blant Bitcoin-investorer, som sist var merkbar i 2017.

Hvordan påvirker valgresultatet Bitcoin?

I det amerikanske presidentvalget tror mange på seieren til den demokratiske utfordreren Joe Biden. I tillegg mistenker noen analytikere at uansett hvem som blir den nye amerikanske presidenten, vil sikre havner som gull eller Bitcoin være blant vinnerne.

Uansett om det er en amerikansk regjering ledet av Joe Biden eller Donald Trump, vil Bitcoin derfor ha nytte. Grayscale-sjef Barry Silbert tror at både Trump og Biden vil gi et BTC-løft.

Trump vinner = brrr

Biden vinner = brrr

Uansett vinner bitcoin
– Barry Silbert (@BarrySilbert) 28. oktober 2020

Etter hans mening vil begge politikerne fortsette de siste årene ekspansive pengepolitikk. Med tanke på en ny koronabølge i USA og tilhørende redningspakker for økonomien, synes det å være sannsynlig å fortsette denne politikken.

M2 Money Stock Board of Governors of Federal Reserve System (US)

Også i Europa ser situasjonen for markedene ut som dystre med tanke på tilbakevendende koronalåsinger. Som et resultat kunngjorde Den europeiske sentralbanken at den ville trykke enda mer penger for å støtte økonomien.
Er Joe Biden bedre for Bitcoin?

Jeff Dorman, Chief Investment Officer (CIO) ved kryptosikringsfondet Arca, tror også at det til syvende og sist ikke spiller noen rolle hvem som vinner det amerikanske valget.

Bitcoin og andre høyrisikoaktiva er ikke avhengig av hvem som vinner det amerikanske valget, da de vil avvise usikkerheten i markedet uavhengig av utfallet. Markedene vil bare vite at det er en vinner.

Han sa også at et flertall av investorene er redde for et smalt valg. Dette er imidlertid uberettiget, ettersom eiendeler som gull, sølv og Bitcoin vil ha nytte av det på lang sikt.

  • Likevel antar han at en seier for demokraten Joe Biden ville være bedre for Bitcoin generelt.
  • Jeg vil si at demokratene er bedre for gull og bitcoin, men så lenge det er en klar vinner, går alt opp.
  • I motsetning til dette, hvis valgresultatet er stramt, forventer Bank of America en aksjekrasj.

Markedene ønsker å se en klar seier for Trump eller Biden innen en uke. Skulle det komme til et nært valgresultat, kan aksjene falle med opptil 20 prosent.

Dette krasjet kan også være farlig for Bitcoin på kort sikt, ettersom markedene vil være enormt urolige. I likhet med Corona-krasjet i begynnelsen av mars, kan et omfattende salg av eiendeler også trekke Bitcoin ned i dypet for kort tid.