$ 9M Blockchain FoU-fond godkänd av Singapores regering

$ 9M Blockchain FoU-fond godkänd av Singapores regering

  • Singapore investerar 9 miljoner dollar i blockchain FoU.
  • Blockchain-investeringsfonden kommer att fokusera på SCM, jordbruk och interoperabilitet.
  • Singapore är värd för över 230 blockchain-kläder.

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Med blockchain ser ökande antagande i Asien planerar Singapore att investera 9 miljoner dollar för att öka användningen av den nya tekniken i flera Bitcoin Trader sektorer av stadens ekonomi.

Medan inställningen till kryptoregler skiljer sig åt i Sydostasien och faktiskt Asien-Stillahavsområdet (APAC) -regionen som helhet är blockchain-acceptans fortfarande en vanlig tråd.

Nationer verkar vara i allvarlig konkurrens om att bli globala nav i det framväxande digitala landskapet.

75 företag som kan dra nytta av Blockchain Fund

Enligt Tech i Asien ligger blockchain-forsknings- och utvecklingsfonden ($ 9 miljoner) under ledning av regeringens statliga styrelse och Infocomm Media Development Authority (IMDA), med ytterligare deltagande från National Research Foundation (NRF).

Projektet kallas Singapore Blockchain Innovation Program (SBIP) och syftar till att engagera upp till 75 företag som arbetar med DLT-applikationer (decentralized ledger technology). SBIP hoppas kunna hjälpa till med att konceptualisera 17 olika blockchain-projekt inriktade på användningsfall som supply chain management (SCM).

I ett särskilt planerat partnerskap kommer SBIP att samarbeta med agro-baserad start DiMuto. Båda parter kommer enligt uppgift att utveckla ett spårbarhetsprojekt som bygger på blockkedjor.

Supply Chain Logistics

Förutom jordbruk och SCM kommer SBIP också att spendera medel för att förbättra blockchain-skalbarheten. Särskild uppmärksamhet kommer också att läggas vid utveckling av kedjeprotokoll som möjliggör DLT-interoperabilitet i Singapores framväxande digitala ekosystem, som redan har över 230 projekt.

I en kommentar till den planerade SBIP-fonden anmärkte IMDA-chef Lew Chuen Hong:

”Som det första stora industridrivna blockchain-forskningsprogrammet är vår avsikt att sprida blockchain-antagandet till en mycket bredare uppsättning industrier, utöver bara finansiering. Dessa ansträngningar gör det möjligt för Singapore att bygga ett starkt blockchain-ekosystem och etablera vår roll som Trust Hub. ”

Asien expanderar DLT-antagande scen

Singapores planerade FoU-fond gör det till den senaste asiatiska regeringen att förbereda en DLT-fokuserad investeringskrig.

Redan i maj tillkännagav Sydkoreas regering planer på att ansluta 400 miljoner dollar till sin ekonomi för att utmana Kinas ökande dominans på arenan. I juni tillkännagav Bank of Korea också en tioårsplan med blockchain-teknik och centralbankens digitala valutor (CBDC) högst upp på agendan.

För Singapore antar både offentliga och privata institutioner blockchain-teknik. Som tidigare rapporterats av BeInCrypto, stadens största bank, arbetar DBS för att starta sin egen digitala tillgångsbörs.

I november framkom rapporter om ett planerat försök att inkludera blockchain-antagande i bilaterala handelsavtal mellan Singapore och Australien. Som en del av planen planerar båda länderna att distribuera ett DLT-baserat