Bitcoin stijgt tot $9.500: Altcoin Seizoen 2020 in gevaar?

Bitcoin is doorgeschoven naar $9.500 en de meeste altcoins zijn gevolgd met enkele indrukwekkende winsten. Als Bitcoin zijn stijgende lijn voortzet, komt het altmuntenseizoen dan in gevaar?

In reactie op positief nieuws uit de VS heeft Bitcoin zijn beslissende stap voorwaarts gezet en een intraday high van $9.560 bereikt. Op zijn weg naar boven nam de primaire cryptocurrency de meeste altcoins mee voor de rit, en ze slaagden erin om de dominantie van BTC te verminderen tot 61,6%.

Bitcoin Tot $9.500

Na weken van stagnerende prijsacties heeft Bitcoin een paar dagen geleden een zet gedaan en uiteindelijk de $9.300 verzetslijn gebroken. Ondanks enkele speculaties dat het activum zijn run niet kan volhouden, is BTC er niet alleen in geslaagd om boven dat niveau te blijven, maar is het zelfs nog verder gestegen.

De laatste prijsstijging zou een directe reactie kunnen zijn op het nieuws uit de VS. Een brief van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) informeerde dat federale banken kunnen beginnen met het aanbieden van cryptocurrency custodial services. De OCC legde uit dat eigenaren van digitale activa veilige bewaring van hun activa nodig hebben van erkende instellingen zoals banken, en ze hadden besloten om dit te verplichten.

De technische aspecten achter Bitcoin Lifestyle suggereren dat $9.300 nu is veranderd in de eerste verdedigingslinie, gevolgd door $9.200. Een ander significant ondersteuningsniveau ligt op het psychologische punt van $9.000, dat ook het 100-dagen voortschrijdend gemiddelde omvat.

Als BTC binnenkort 10.000 dollar wil testen, moet het twee weerstandslijnen veroveren – 9.650 dollar en 9.800 dollar.

Tijdens de handelssessie van gisteren op Wall Street registreerden de drie meest prominente Amerikaanse beursindexen kleine aanwinsten. De S&P 500 is met 0,57% gestegen, de Dow Jones met 0,62% en Nasdaq met 0,24%.

Altcoins Pump Harder

Hoewel Bitcoin enige grond heeft teruggewonnen wat betreft de prijs, zijn de altcoins niet te onderschatten. De metrische meting van de totale marktprijs van alle alternatieve munten ten opzichte van die van BTC is in een voor de primaire cryptocentrische munt ongunstige richting gegaan. Na een dieptepunt van 5 maanden is de dominantie van Bitcoin nu nog lager, naar 61,6%.

Dit suggereert dat de meeste altcoins hun positie meer hebben verhoogd dan de Bitcoin. Ethereum en Chainlink, bijvoorbeeld, zijn met 8% gestegen naar respectievelijk $263 en $7,7. Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Cardano en Litecoin stijgen eveneens met ongeveer 3%.

Van de low-cap alts is Terra de meest indrukwekkende gainer met een stijging van 16%, gevolgd door Reserve Rights 11,44%, en Flexacoin – 11%.

Aan de andere kant verliest Terra vandaag de dag het meest. AMPL daalt met 24% tot $1.87. iExec RLC daalt met bijna 10% tot $1.29. Na verschillende opeenvolgende dagen van winsten, Swipe eindelijk retraces door 8% tot $1.60.

Echter, ondanks de huidige stijging van de altcoin prijzen, is het de moeite waard om op te merken dat als Bitcoin blijft stijgen, ze waarschijnlijk wat terrein zullen verliezen. Vandaar dat handelaren die genieten van het huidige alt-seizoen misschien wat voorzichtiger willen zijn.