Sneller groeiend dan het internet: Bitcoin heeft naar verwachting 1 miljard gebruikers in 2025, zegt analist

De gebruikersbasis van Bitcoin groeit sneller dan die van het internet, zegt Willy Woo, en voorspelt dat er over ongeveer vier jaar een miljard gebruikers zullen zijn.

Hoewel bitcoin al meer dan een decennium bestaat en is uitgegroeid tot een van de grootste activa naar marktkapitalisatie, bevestigen nieuwe gegevens het verhaal dat het nog vroeg in de adoptiefase is. Het breidt zich echter snel uit, aangezien het aantal gebruikers op het BTC-netwerk 12 jaar na de lancering samenvalt met wat het internet vroeger was… in 1997.

Bitcoin Vs. Het Internet: Gebruikers Editie

Het uitgestrekte wereldwijde netwerk dat computers wereldwijd met elkaar verbindt, bekend als het Internet, is een van de meest opmerkelijke en waardevolle uitvindingen van de 20e eeuw. Hoewel de meeste mensen het pas in de 21e eeuw zijn gaan gebruiken, is het eigenlijk ergens in de jaren 60 uitgevonden.

Een wereld zonder internetverbinding is tegenwoordig moeilijk, zo niet onmogelijk, voor te stellen. De adoptie ervan kende echter een uitdagende en trage start, want het duurde ongeveer drie decennia voordat het aantal gebruikers groeide tot ongeveer 120 miljoen.

Recente gegevens, verzameld door de populaire crypto analist Willy Woo, tonen aan dat dit ook ongeveer de huidige gebruikersbasis van BTC is. Hij combineerde gegevens van Cambridge Center for Alternative Finance en Glassnode en presenteerde de meest conservatieve schatting (135 miljoen).

Het verschil is dat de primaire cryptocurrency er aanzienlijk minder tijd voor nodig had dan het internet – ongeveer twaalf jaar.

Woo concludeerde dan ook dat de adoptie van bitcoin, die nu nog pril is, sneller groeit. Hij voorspelde dat als BTC op dit pad blijft, het in 2025 zijn eerste mijlpaal van een miljard gebruikers zal bereiken.

Interessant genoeg deed het internet dat in 2005 – ongeveer vier decennia na zijn oprichting, terwijl BTC dat in minder dan twee jaar kan doen als Woo’s voorspelling uitkomt.

Bitcoin is nog vroeg

Hoewel de gebruikersbasis, de netwerkactiviteit en de prijs van het activum vele malen zijn vermenigvuldigd sinds de oprichting van BTC, is het belangrijkste verhaal binnen het cryptocurrency-veld dat „we nog vroeg zijn“.

Vanuit een waardeperspectief ligt bitcoin’s market cap van meer dan $600 miljard nog steeds ver achter op ’s werelds meest waardevolle bedrijven en blijft het nog meer achter bij goud, M2-geldaandelen, of wereldwijd institutioneel-grade vastgoed.

CryptoPotato schreef onlangs over de veronderstelde bubbel waarin cryptocurrency insiders leven en ondersteunde het „nog vroeg“ verhaal. Het werd geïllustreerd door een van de meest uitgebreide polls met betrekking tot de industrie. Minder dan de helft van de 641.288 deelnemers aan de enquête antwoordden dat ze bitcoin of een ander digitaal activum bezaten.

Tyler Winklevoss, de medeoprichter van de cryptobeurs Gemini, zei vorig jaar dat het bitcoinspel nog steeds op de „bodem van de eerste inning“ ligt. Die inning zou echter snel kunnen eindigen, aangezien tal van institutionele beleggers al een stuk van de BTC-taart hadden.

Zelfs eenmalige twijfelaar Elon Musk benadrukte dit onlangs, betuigde zijn spijt dat hij er jaren geleden geen had gekocht, en voorspelde dat prominente vertegenwoordigers van de traditionele financiële ruimte op het punt staan om de allereerste cryptocurrency te adopteren.